tisdag 3 februari 2009

Ful eller snygg?

Nu har uppföljaren till Ful kommit! Ni har väl läst boken som Johanna uppmärksammade i höstas här på Babbelfisken? Boken är ett intressant inlägg i skönhetsdebatten och utspelar sig i en framtid då alla ska genomgå en operation för att få bort alla skavanker, både fysiska och psykiska.

Del två heter Ful eller snygg? och nu får vi följa Tally som genomgått operationen för att bli snygg och flyttat till Snyggingstan. Men kommer hon att komma ihåg sitt uppdrag?

Detta är en trilogi av Scott Westerfeld och titlarna på engelska är Uglies, Pretties och Specials. På svenska är titlarna på de första två Ful och Ful eller snygg?. Jag undrar vad del tre kommer att heta på svenska.
/Gunilla

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hatar verkligen översättningen av del två, och jag vill inte vara någon besserwisser, men de heter Uglies, Pretties och Specials. En senare uppföljare finns också. Den heter Extras.
:)

Babbelfisken sa...

Hej Maria! Tack för hjälpen! Har nu ändrat så att del tre fått rätt titel. Får erkänna att jag inte visste om att det fanns en fjärde, har bara hört att det är en trilogi.
På tal om märkliga översättningar av titlar så har vi ju Meyers böcker om Bella och Edward där det slått slint totalt.
/Gunilla

Anonym sa...

Ja, de ska vi inte ens tala om!
Jag gillade ju det där med solen och månens gång, men är iaf väldigt glad att de ändrade titaln på 4:an. Från början skulle den ju heta "Bella och Edward", vilket är vansinnigt pinsamt. Den nya titeln "Så länge vi båda andas" är iaf överkomlig. :)