torsdag 2 augusti 2007

Coola pensionärer?

Eftersom jag är ett sådant fan av Petter Lidbecks böcker för barn och ungdomar är det märkligt att jag inte läst hans senaste böcker förrän nu. Tillsammans med Martin Widmark (som skriver om Lasse Majas detektivbyrå ni vet) har han skrivit två delar i en ny serie som har pensionärer i huvudrollen! Spännande, tänkte jag.

I första boken, Tvättade pengar, känner sig Osvald, Dagny och Grace illa behandlade av bankdirektör Noppe Laagerberg och beslutar sig för att gå samman och hämnas. De kräver respekt och pengarna som de anser att banken är skyldig dem.

Var det kul då? Nja, det är långt ifrån det bästa som Petter Lidbeck varit inblandad i och kanske är det just att han delat på skrivandet med någon annan som gör att detta inte känns speciellt trovärdigt eller välskrivet. Synd! Men du kanske tycker annorlunda. Och det är en kul idé att ha gamla människor som hjältar, gamla brukar ju oftast inte få synas speciellt mycket.

Kanske en bokserie att läsa ihop med mor- eller farföräldrarna? Låna på biblioteket. Här kan du se om böckerna finns inne.
/H

Inga kommentarer: