torsdag 20 september 2007


Neverstore- Sevenhundred Sundays
Deppigt glädjerus i rockfodral
Joo, för visst blir man glad av att tralla med i de rockiga melodierna. Men lyssnar man lite mer på de välskrivna texterna så inser man snart att det är så mycket mer än en handfull tralliga rocklåtar. För ett rockalbum är det, och det blir minst lika mycket ett punkalbum när man väl börjar lyssna på de mycket trovärdiga texterna. Raden "I'm far from the answer to the question I forgot" säger ganska mycket om hela skivan. Den handlar om livet. Livet kan ofta vara mycket svårt att förstå sig på och ibland kan svårigheterna ligga i att man inte riktigt vet vad som är så svårt.
Men här finns självklart också plats för gränslös kärlek, "I'd do anything for you, just because I care". Det här är ren njutning. På något underbart sätt har de tre "bonnpöjkarna", som de själva kallar sig, lyckats trycka in i stort sett alla känslor på elva lagom långa låtar.
Genom deras musik hör man att de är förhållandevis unga, alla inblandade känslor har med tonåren att göra. Känslan av att vara ensammast i hela världen, allt är meningslöst och varje dag är en repris av gårdagen. Allt detta har jag själv upplevt, kanske är det just därför jag känner så starkt för det här albumet.
Sevenhundred Sundays återspeglar en hel livslängd, från "Golden Youth" till "Last Goodbye". Från att vara ung och undanskuffad till att ta farväl. Detta album kan nog få många att vakna upp och ta tag i sitt liv, för trots att texterna är något arga och ledsna, är låtarna väldigt uppiggande.
Så mitt slutgiltiga tips blir: lyssna på skivan, Neverstore levererar. Gång på gång. Det här kan mycket väl vara den bästa skivan som släpps i år. Att de är svenska gör inte saken sämre direkt.
/L

2 kommentarer:

Kim sa...

Jag har sett Neverstore på scen två gånger senaste året och de är bra och sprider mycket glädje även vid liveframträdandena! Som här när de spelade på Hultsfred :)

Anonym sa...

Detta måste bli ett inköpsförslag!
Signe