torsdag 17 december 2009

Spännande monster


Har precis läst första delen av Stora skräckens gränd som heter Vampyrens huggtand av Tommy Donbavand. Vi får lära känna Lukas Watson som sedan en tid tillbaka börjat förvandlas till varulv då han blir arg. Detta sker dock en gång för mycket och S.P.Ö.K.A.B. för bort Lukas och hans föräldrar till Stora skräckens gränd där det är fullt med märkliga varelser som vampyrer, mumier och zombier.

Lukas vill inte stanna kvar i denna gränd då han ändå känner sig alldeles för vanlig och hans föräldrar är helt förskräckta bland annat då det knackar på en vampyrfamilj som vill hälsa dem välkomna. Lukas finner snabbt en vän i Resus som (kommer det fram till lite senare) inte är en vampyr utan bara låtsas vara det genom att färga håret svart, ha på sig en mantel och använder löständer då hans föräldrar Bella och Alston är av äkta vara. Snart blir de en trio när mumien Kleo gör dem sällskap för att finna en väg ur ut Skräckens gränd.

De får reda på att de först måste finna en bok som den onde Otto Flin har beslagtagit. I denna bok ska de få reda på hur de ska finna reliker från grändens urinvånare. Först måste de finna vampyren greve Negatovs huggtand (därav titeln).

Jag har inte hunnit läsa de andra tre delerna, men har förstått att de där ska söka vidare efter relikerna. Del två heter Häxans blod, del tre Mumiens hjärta och del fyra Zombiens skepnad. Jag skulle nog rekommendera denna serie till både tjejer och killar i åldern 8-13 år.

/Gunilla

Inga kommentarer: