tisdag 9 september 2008

Spännande rymdäventyr

Jag som gillar böcker med märkliga titlar har verkligen funnit en pärla: Larklight eller de vita spindlarnas hämnd eller till Saturnus och tillbaka av Philip Reeve. Här är vi ute i rymden i mitten av 1800-talet och i får följa 12-årige Art Mumby och hans storasyster Myrtle. De bor ute i rymden i ett enormt hus vid namn Larklight som svävar fritt där ute och de har inte så mycket kontakt med andra.

De lever rätt stillsamt då deras mamma har gått bort och deras pappa är vetenskapsman inom ett väldigt snävt ämne. De blir då överlyckliga när en gäst anmäler sin ankomst som utger sig att vara intresserad av pappans forskning. Tyvärr visar sig denna Mr Webster vara en stor vit spindel som tillsammans med en mindre spindelarmé kidnappar deras pappa medan Art och Myrtle lyckas fly ut i intet. Där möter de ett sjörövargäng med den unge Jack i spetsen och får vara med om många strapatser runt om i universum.

Ni kan ta en titt på deras hemsida (dock på engelska) där man upptäcker att det kommer att komma fler böcker om dem. Nu är det bara att vänta in den svenska översättningen!

/Gunilla

Inga kommentarer: