tisdag 21 juli 2009

För alltid…

I förra inlägget tipsade jag om böcker som utspelar sig på sommaren. Här är en bok som utspelar sig denna sommar, alltså 2009.

Det är Nora som ska spendera två månader hos sin mammas väninna Vanja ute i en öde skog då hennes mamma ska iväg på en slags pilgrimsfärd och finna sig själv. Nora ser inte fram emot att vara ifrån sin bästa kompis och pojkvän så länge, men hon har inget val. Hon har dock fått en ny mobil av sin mamma som en tidig 13-årspresent vilket gör att hon i alla fall kan ha kontakt med och se på foton av sina vänner. Men märkliga saker börjar snart att hända. Hon får sms från en okänd person och numret det kommer ifrån är det samma som hennes födelsedatum. Hon tycker sig känna igen ett hus som ligger en bit från Vanjas hus, vilket känns kontigt då hon aldrig har varit där tidigare. Hon börjar också drömma om personer som en gång bott i detta hus men som varit döda länge. Dessutom hörs märkliga steg i trappan hos Vanja och en godnattvisa börjar spelas under hennes första natt där. Vanja menar på att det spökar men Nora tror ju inte på spöken och kämpar för att få fram naturliga förklaringar till allt som sker.

För alltid… är en spännande bok av Ingelin Angerborn som tidigare skrivit bland annat Pussar och P.S., Kramar och krångel, Hjärtslag och hjärnsläpp och Önskestjärnan.

/Gunilla

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag älskar den boken, puss!