onsdag 15 juli 2009

Sommarlovsläsning


På sommaren kan det vara kul att läsa böcker som utspelar sig på sommaren. Ett exempel på detta är trilogin Tillsammans av Denise Rudberg, som heter Tillsammans, Tillsammans - andra boken samt Tillsammans - tredje boken. De handlar om tre ungdomar - ensamvargen Theresa, sportige Jakob och rikemansungen Alexander - som finner varandra trots att de har olika bakgrund. Det är mycket vänskap, en del kärlek och en dos spänning. Vill inte berätta för mycket! Jag önskar dock att dessa fanns då jag var i tonåren.
Jag skulle rekommendera att läsa dem i rätt följd då de tar vid direkt efter varandra. Har också hört att det kan bli en fortsättningsserie där vi får följa Theresa och Alexander i deras vidare äventyr.


För er lite yngre, runt 9-12 år, finns rymmarböckerna av Bo R. Holmberg. Än så länge har det kommit två böcker om Brandon och Teresa: Ska vi rymma? och Vi rymmer igen!
Det är en slags Romeo och Julia-känsla med denna förbjudna kärlek. Brandon bor i en husvagn på en camping med sin mamma och hennes kriminella kille Kjell, Teresas familj är rikare och bor i ett sommarhus i närheten. Brandon är inte välkommen hos Teresa, hennes pappa vill förbjuda sin dotter att ens träffa denne kille, men med lite lögner så lyckas de få träffas emellanåt. Tyvärr tvingas Brandon flytta iväg då Kjell får polisen efter sig, men snart rymmer han därifrån och letar upp Teresa och övertalar henne att rymma tillsammans med honom. Det hela blir väl inte så smidigt som de hade önskat, men lovar varandra att göra att nytt försök. Bok två tar nu vid och denna gång planerar de sin rymning lite bättre men de stöter ändå på fler problem.

/Gunilla

Inga kommentarer: