torsdag 3 september 2009

Mjao

Jag är personligen väldigt förtjust i katter och detsamma gäller för ett stort antal författare, som delar sina liv med fyrbenta kompisar och skriver böcker om dem mellan varven. I år har det kommit ut ett antal bilderböcker med katter i huvudrollen. Något för dig som tycker om dessa nyckfulla och vackra djur.

Vem är bäst? av Stina Wirsén. I den här fantastiska bilderboksserien är just Katten min favoritfigur, med sin orosrynka och lite sura sätt.


Betty mitt i natten, av Lotta Geffenblad. Har du redan charmats av hunden Aston i Geffenblads två tidigare titlar kommer du att falla handlöst för den lilla vita kattungen Betty.

De allra yngsta barnen kan stifta bekantskap med Mjau och de små stolarna, en liten historia om en katt som med hjälp av fantasin skapar lekar med saker och ting i vardagen. Böckerna om Mjau är skrivna av Sebastien Braun.


Lotta Olsson och Maria Jönsson har skapat en ACB-bok (nej, det är inte felstavat) där Ella och Katten leder in läsaren i en värld av ordpoesi. Zucchini för en tax, heter den.

Alla fyra böcker kommer ut under hösten och finns förhoppningsvis snart att låna på biblioteket.

/Helena

Inga kommentarer: