onsdag 23 september 2009

Tänk om det där är jag, av Johanna Lindbäck

Lindbäck, J - Tänk om det där är jag - 29671834
Nu har Johanna Lindbäcks tredje bok kommit till biblioteken! Hennes tidigare två heter En liten chock och Min typ brorsa som kom ut 2007 respektive 2008. Helena har tidigare skrivit om dem här på Babbelfisken. Denna tredje heter Tänk om det där är jag. Även denna utspelar sig norröver, närmare bestämt i Umeå dit Agnes flyttat med sin familj från Stockholm.

Denna gång har Agnes bestämt sig att det ska bli bättre, hon ska vara positiv och framåt, delta i umgängeslivet och inte vara frånstötande pluggig. Men hon är ändå skeptisk inför varje person hon möter, hon jämför dem med sina plågoandar från hennes förra skola och hon längtar till de fåtal vänner hon ändå hade där. Hon blir överraskad att alla är snälla mot henne och välkomnar henne in i gemenskapen, men hon har svårt att släppa sin skepsis, är hela tiden beredd att de bara lurat henne att tro på dem för att sedan kunna såra henne ordentligt.

Jag tycker att boken är lite seg till en början, har svårt att komma igång men tar sig bra mot slutet. Den kille hon till slut vinner är inte en som växer på träd, det finns inte många som han vare sig i verkligheten eller i ungdomslitteraturen.

Läs mer om boken på följande bloggar:
http://annawii.devote.se/
http://tonarsboken.blogspot.com/
http://flaskposten.wordpress.com/
http://folkbladet.nu/?cat=168

/Gunilla

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Gunilla, kul med en personal som fjärrbloggar!
Signe