torsdag 22 oktober 2009

Ett nytt liv på köpet


När Sanna ska börja gymnasiet ser hon det som sin chans att börja om på nytt, att hitta på en ny bättre version av sig själv, att som titeln säger: få ett nytt liv på köpet. Hittills har det nämligen inte gått så bra och Sanna har spenderat större delen av sitt unga liv ensam, utanför någon som helst gemenskap. Hon är rädd att på nytt hamna utanför men blir glatt överraskad när det visar sig att den nya klassen är helt annorlunda mot de klasser hon gått i tidigare. Sanna blir inte bara accepterad utan ingår snart i alla möjliga sammanhang tillsammans med klasskompisarna. De umgås på skolan och börjar snart att ses även på fritiden. Sanna blir nästan hög av den nya känslan av att vara inkluderad i ett gäng och hon är med på allt som föreslås.
Allt verkar vara perfekt i Sannas nya tillvaro men insprängt bland bokens kapitel finns korta återblickar från Rebecca, en av tjejerna i klassen. Rebecca berättar också om den nya klassen, och om Sanna, vilket ger oss läsare lite nya perspektiv. I Rebeccas berättelser anas nämligen att något hemskt kommer att hända, att Sanna mest troligt är på väg att hamna i något obehagligt.
Vänskap och relationer är inte lätt och, som det står på bokens omslag: "Hur långt skulle du gå för att slippa vara ensam?".
Läs den här spännande och välskrivna romanen, skriven av Emma Granholm, du kommer att sitta som klistrad.
/Helena

Inga kommentarer: