måndag 16 juli 2007

Gunnar ArdeliusJag önskar att jag vore kring 16 år igen. Vad jag hade älskat att läsa Gunnar Ardelius två böcker då! Jag älskar att läsa dem nu också men jag vet att de hade varit viktiga för mig i den åldern.

Gunnar Ardelius har skrivit två böcker: Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket och När du blundar tittar jag. Båda är lika fantastiska. Den första berättar om kärleken mellan Morris och Betty, den där första kärleken som är så stark att den utplånar allt annat. Allt är skrivet med Ardelius ödesmättade språk, det är vackert, känsligt, vemodigt och så smärtsamt verkligt. Texten består av korta ibland mycket poetiska stycken.

När du blundar tittar jag kom ut i år och där är det Harry som är huvudpersonen. Hans flickvän har precis åkt iväg till Berlin för att jobba med sin konst och hemma är det inte mycket lättare, pappa har stuckit och mamma sitter på psyket. Som tur är finns farfar och Valentin, Harrys vän. Harry strövar omkring i sin tillvaro och försöker finna något som ger mening till hans nu. Minnen, längtan och saknad.

Gunnar Ardelius kommer till Nynäshamns bibliotek i höst! Ni måste komma och lyssna på honom.
/H

1 kommentar:

signe sa...

Hej,
jag har också läst Gunnars böcker och tycker dom var jättebra.
Signe