onsdag 18 juli 2007

Hur ska det gå?

Var på bio igår och tittade på Harry Potter och Fenixordern. Trots att det trasslade med filmen så hade jag en trevlig biokväll. Jag är inte något fan av bokserien men jag tyckte trots det att filmens historia på många sätt var både spännande och underhållande. Sen är det ju alltid kul med roliga specialeffekter också, och sådana fanns det gott om.

Publiken, som mest bestod av unga människor, applåderade när filmen var slut. Man kan väl gissa att de tyckte att det var en lyckad filmatisering av boken. Jag har aldrig varit med om att man applåderat på bio tidigare. Bra betyg!

Här på biblioteket spekulerade vi lite idag om hur det hela kan tänkas sluta. Jag har hunnit skapa mig en egen liten teori om att Harry dör i sista boken men "återuppstår" pga sin godhet och på det faktum att han kanske har en viktig roll att spela på Hogwarts, kanske blir han rektor där till slut, som någon sa vid fikat idag. Vad tror du?

Följ nedräkningen till släppet av den svenska översättningen den 21 november här.
/H

1 kommentar:

signe sa...

Jag tror inte att Harry klarar sista striden mot "han som inte får nämnas vid namn".Som straff får han bli en vanlig mugglare men en lycklig sådan.
Signe