tisdag 30 oktober 2007

Lästävling för åk 4Åk 4 i Nynäshamn har skickat en hel bunt med betraktelser över de böcker som plöjts i klasserna i samband med vår boktävling. Mer om tävlingen går att läsa på http://webb2.nynashamn.se/bibliotek/Barn/barn_ungdom_avd.htm

Kyrkskolan presenterar härmed följande 3 böcker ur sin bokhög:

Simon spelar ishockey av Jörn Jensen
Boken har fått betyget tre babbelfiskar av fem.
"Denna bok handlar om Simon på en ishockeymatch. Den var inte så himlans bra men ok. Även om jag är hästtjej så var den rätt så bra.

Lisa, Sam & sköldpaddan av Doris Orgel och Ilon Wikland
3 babbelfiskar
"Det handlade om två barn som heter Lisa och Sam och som gick till en stenmur och hittade en sköldpadda som de tog hem och skötte om. Lisa ville också ha en sköldpadda så hon gick till stenmuren och hoppa ner för muren. Hon gjorde illa sig och började gråta så Sam gick hem till en vuxen. de fick åka till doktorn för hon hade brutit armen. Sam tyckte synd om Lisa så hon fick sköldpaddan."


Lagets stjärna av Mats Wänblad
3 babbelfiskar
"Boken var ganska bra. den handlar om en tjej som heter Lovisa. Hon spelar fotboll i Råninge BK. En man som kallas surgubben fast egentligen heter Ecert brukar hon prata med. Hon säger att hon är bäst i laget. men det är hon inte. Boken handlar inte bara om fotboll utan också om Tussan. Tussan är Lovisas bästis. När Lovisa en dag gick förbi Tussans hus stod det polisbilar utanför. Poliserna kom ut ur bilarna med Mille och Benny. Boken är tipsad för den som gillar fotboll"


Inga kommentarer: