måndag 22 oktober 2007

Nytt av Katarina von Bredow

Jessica är femton år och umgås med sin kompis Louise och är kär i Arvid. På en fest blir det äntligen Arvid och hon och Jessica har sex för första gången. Efter ett tag inser Jessica att något inte stämmer och hon misstänker att hon kanske är med barn, något som visar sig stämma.
På en gång förändras hela Jessicas liv och hon står mitt i en virvelvind av känslor, sina egna och andras runt omkring henne. Jessica inser att hon inte kan ta människor för givet. Personer som stått henne nära reagerar genom att dra sig undan och andra som inte stått henne lika nära blir viktiga nu.
De flesta runt omkring Jessica anser att det enda rätta är att göra abort och vänta med barn tills tiden och livet är bättre lämpade för det. Jessica känner dock inte sama sak.
Boken känns ibland som ett informationspapper från Socialstyrelsen i sin sakliga beskrivning av apoteksvaror och besök hos ungdomsmottagningen. Mellan varven är den dock även mycket engagerande och detta är en bok som man sträckläser. Hur ska det gå? Vad komer hon att göra? Hur kommer alla andra att reagera på det? Olika sätt att se på tonårsgraviditeter tas upp och det är alltid viktigt och intressant att ta del av ett ämne som blir belyst från olika perspektiv.
Läs den här boken om du tycker om att läsa om dramatiska, viktiga händelser i unga människors liv.
/H

3 kommentarer:

Signe sa...

Hej, jag ska tipsa Inga som jobbar på ungdomsmotagningen som barnmorska där. Be henne läsa den.
Kunde vara kul att höra hennes omdöme.
Signe

Anonym sa...

jag tycker att boken värkan väldigt interessant och ser mkt fram imot att läsa den :) mvh /flickan

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.