torsdag 4 december 2008

9-årig agent räddar världen

Det har kommit en ny agent för att rädda oss. Det är Jack Stalwart, 9 år gammal, och böckerna om honom är skrivna av Elizabeth Singer Hunt. Han får uppdrag att resa runt i världen och lösa problem. Till sin hjälp har han flera manicker som alla agenter borde ha som till exempel en flygbräda, klockmobil, en förfalskningskamera och en geggatub. Alla mycket användbara.
Som agent får han använda mycket list men det blir även en del närkamper där han verkligen kan få nytta av alla sina manicker.

Jack är agent inom GSS som står för Globala SkyddsStyrkan. Han äldre bror är också agent där, men har ”försvunnit” vilket väckt Jacks nyfikenhet att ta reda på vad som har hänt och bli agent även han. Jack får sina uppdrag genom sin magiska mini-jordglob som hostar upp pusselbitar som sätts på en världskarta. När han sen ska färdas åker han inte bil, tåg, flyg eller båt som vi andra, utan genom en magisk kraft hamnar han på det ställe som pekas ut på kartan. Enormt smidigt!

Jag tycker att böcker är rätt så spännande och tror de passar nog bra för spänningssugna killar som redan läst alla LasseMaja-böckerna. De är rikligt illustrerade och består av korta kapitel samt har flera faktasidor i början där man kan läsa mer om manickerna, Jacks familj och om uppdraget.

På biblioteken i Nynäshamn har vi Dinosaurieflykten som utspelar sig i New York och Skattjakten där han åker till Australien.

/Gunilla

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset, kan vara användbart, förra fredagen tex. Det är ofta föräldrar inne och frågar om just denna typ av böcker. Vi borde göra en specialavdelning, faktiskt!
Signe

Babbelfisken sa...

Ja du, Signe, man kan göra många specialavdelningar. Vi kan ju ta oss en funderare och se vilka böcker som är i samma stil och hitta på en nya beteckning. Annars kanske man kan lägga dem under deckare, då det är ett fall som löses. Hmm... Vi får som sagt tänka på det. /Gunilla