onsdag 11 juni 2008

Ojdå!


Ja, det blev ju en riktigt bra match igår mellan Sverige och Grekland. 2-0 till Sverige. Tråkigt nog råkade jag somna (!) mitt i matchen. Har numera ingen TV utan låg och lyssnade på matchen, på radio. Helt plötsligt väcks jag av grannar som glädjeskriker och jag inser att jag sovit bort Zlatans mål. Aj aj aj. Sen höll jag mig vaken i alla fall. Så kan det gå.
Nåväl. Tänkte ge några tips på böcker som har fotboll som tema eller som del i handlingen och som jag personligen tycker är bra.
Har du missat Lasse och Majas senaste fall, Fotbollsmysteriet (mest för dig mellan 6-10 år), så är det ju rätt tillfälle att läsa den just nu, såhär i fotbollstider. Sen kan du även läsa den somriga och mysiga Luddes salta sommar (mest för dig mellan 8-12 år) och fortsätta med serien Bollkänsla, där Tacklingar och tårar (mest för dig mellan 9-12 år) ingår. Boken tar upp fotboll men även vänskap och hur knasigt det kan bli ibland vänner emellan. Vill du kombinera fotboll med kärlek tycker jag du kan läsa Du och jag, Marie Curie (mest för dig som är tonåring). Trevlig läsning!
/Helena

1 kommentar:

Anonym sa...

Och så finns ju också den senaste Habib-boken: Tre gånger guld av Douglas Foley.