tisdag 29 juli 2008

Boktips- Marian Keys

Hej! Såhär när sensommaren har satt igång har jag och en kompis fått sommarjobb i 3 veckor på nynäshamns bibliotek. Vår främsta uppgift är att ta hand om Alfonsutställningen i konsthallen men det är inte alltid det är så många besökare att ta emot och instruera. Då kan man t.ex blogga istället, som jag gör nu. När jag ändå är i gång kan jag passa på att tipsa om några böcker som är aktuella nu. Ni har väll inte missat Marian Keys serie om Walsh-systrarna? Varje bok handlar om en av systrarna. Nyligen kom boken "Är det någon där?" ut (orginaltitel: "Anybody out there?"), och denna gång får vi träffa den näst yngsta systern Anna som tillfälligt bor hemma hos sina föräldrar i Dublin. I allas ögon är hon ett vrak där hon ligger helt omskakad och nedbruten efter en hemsk händelse... Boken är fylld av känslor och då och då får man till ett skratt och ibland lite gråt. Andra böcker i serien är "En oväntad semester" ( org.titel: "Rachels holyday") som handlar om den tredje systern Walsh som tvingas in på rehabeliteringshem för att bli kvitt sitt drogmissbruk. En känslosamt omvälvande men samtidigt humoristisk skildring av livet som drogmissbrukare. "Vattenmelonen" är Marian Keys debutroman och antagligen den mest kända. Denna handlar om den äldsta systern Claire som blir lämnad av sin man samma dag som hon föder hans barn. Denna bok är skriven på ett humoristiskt sätt som gör att det inte blir alltför demprimerande och med inslag av romantik.

Dessa böcker har jag läst och jag tycker verkligen om dem allihop. Det finns även en till som handlar om den näst äldsta systern Maragret, "Änglar", men den har jag inte läst ännu. Jag väntar även med spänning på boken om den yngsta systern Helen. Dessa böcker rekommenderar jag stark och själv anser jag att de passar folk i åldrarna 16+.

Ha en fortsatt trevlig sommar! // Mimmi

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, kul att se att du skriver, jag gillar också Keys böcker.
Signe/chefen

Anonym sa...

Jag tycker Änglar är bland de sämre i den serien. Hon flyttar tillfälligt till LA där hon får fokusera på sitt utseende och skäms över hur fula folk är på Irland. LA visas helt enkelt upp från sin mest avskyvärda sida. Vill hellre läsa om Irland eller UK.