måndag 19 maj 2008

Lär känna Agnes


Är du mellan 9-12 år? Känner du någon mellan 9-12 år? Känner ni till böckerna om Agnes? Inte!? Då är det dags för en ny bekantskap nu.
Det har hittills kommit ut två böcker av tre om Agnes, Finnes:Agnes Önskas:Hund samt Finnes:Agnes Önskas:Bästis. Båda är lika bra, trovärdiga, underhållande, engagerande och välskrivna. Författaren heter Thomas Halling (han som skrivit den populära serien med böckerna Bli ihop, Vara ihop etc).
I första boken ska Agnes fylla år. Det hon önskar sig mest av allt är en hund, men föräldrarna är väldigt skeptiska. Kommer Agnes att ha tid att sköta om sin hund ordentligt? Hur kommer det att gå med skolan? Agnes föräldrar hittar på ett finurligt sätt att testa Agnes på för att se om det här med hund skulle kunna funka.
I andra boken har Agnes precis fyllt 11 år. Hon umgås en massa med Cilla, bästa kompisen, som också är ett stöd i skolan för Agnes när denna blir retad av tjejgänget. Men, plötsligt händer något hemskt. Agnes får höra det hemskaste hemska. Cilla ska flytta! Hur ska det nu gå med allting?
Lättläst och bra för slukaråldern.
/Helena

Inga kommentarer: